Komputeromaniak.net - Forum Komputerowo-Webmasterskie: Komp się zacina i resetuje sam - Komputeromaniak.net - Forum Komputerowo-Webmasterskie

Skocz do zawartości




Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Komp się zacina i resetuje sam

#1
eforumek  


  • Tytuł Użytkownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • Rejestracja 14 marzec 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Winows
Witam panowie/panie kurcze mam problem , otóż mój komputer od jakiegoś czasu dziwnie się zachowuje sam sie zacina i resetuje nieraz pokazuje sie niebieskie okno a nieraz nic zatnie sie i trzyma tak przez 10 minut aż sie wścieknę i go zresetuje.
Czytałem z,e sie jakies programy stosuje ale nei wiem co najlepsze.
Piszcie wszystko na wszystko odpowiem chce to naprawić bo to uciążliwe.
Włączasz pochodzi chwile zatnie się i dupa,nie ważne czy neta przeglądasz czy po pulpicie latasz.
0

#2
TRACKER  


  • Tytuł Persona non grata ;)
  • Grupa Właściciel forum
  • Postów 3266
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • JID:tracker20@jabber.org
  • GG:7535236
  • Skype:tracker088
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Polska, SKL
  • OS:Windows 10 (x64)
Po pierwsze: zły dział, po drugie, jaki to dokładnie system Windows ale jaki? Po trzecie, czyściłeś go od środka kiedyś? Nagrzewa się procesor? Pewnie jest mega zabrudzony i dlatego się wyłącza... Przegrzewa się i tyle. Prośba - pisz bardziej zrozumiale, bo dla mnie twoje pismo to tzw "masło maślane".
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#3
Evil  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Webmasterzy
  • Postów 573
  • Rejestracja 03 marzec 2009
  • GG:8685472
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Win7 && Ubuntu 10.04
Zassaj nod32 + dodatkowo mbam :)
Pomaga ;x

Nie pomagam na gg||email -> Tylko komputeromaniak.net
Dołączona grafika
0

#4
eforumek  


  • Tytuł Użytkownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • Rejestracja 14 marzec 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Winows
Mam noda ale nie aktualizowaną wersje wirusów.. . z 2 tygodnie
co do czyszczenia to nie czyściłem komputera bardzo długo.
SYSTEM XP HOME EDITION
aha jak już się zresetuje to potem działa normalnie :(
Problem rozwiążemy posty skasujemy i nie będzie śmieci na forum żadnych ( na pewno nie z mojej strony)
Z góry dzięki za wszystko bo to tylko wasza dobra wola.
0

#5
Badek  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1436
  • Rejestracja 24 październik 2008
  • Płeć:Mężczyzna
Nic nie skasujemy - o to chodzi, żeby użytkownicy pisali.

Ja bym Ci z dobrego serducha polecił formacik. Rozwiązanie na większość problemów, nawet jakbyś miał wirusy.

A i podaj temperatury w stresie procesora (sprawdź programem SpeedFan czy innym) i jaki on jest (marka i model).
Potrzebujesz strony internetowej? Zakodowania HTML+CSS? Projektu graficznego? Modyfikacji strony? Nie szukaj dalej i sprawdź moje portfolio: badek.org
2

#6
Evil  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Webmasterzy
  • Postów 573
  • Rejestracja 03 marzec 2009
  • GG:8685472
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Win7 && Ubuntu 10.04
Badek: format nie zawsze pomaga :) Zwłaszcza jeżeli jakiś syf siedzi w mbr'ze :(
Jak już formatować to usuń wszystkie dyski i dopiero sformatuj, inaczej mbr zostanie nie tknięty...
Przeskanuj mbam, zlookaj co masz przy starcie:
start->msconfig i tam jest 'uruchamianie' czy jakąś tak, usuń to co nie potrzebne

Nie pomagam na gg||email -> Tylko komputeromaniak.net
Dołączona grafika
0

#7
lukash  


  • Tytuł Użytkownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 17
  • Rejestracja 21 maj 2010
  • GG:32803284
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Windows 7, Ubuntu
Odczytaj temperatury CPU, GPU jakimś programem np. Everestem. Jeśli okażą się zbyt wysokie to masz rozwiązanie-czyszczenie układu, wymiana pasty termoprzewodzącej.
Przyznać się, upaść, błędy są źródłem pokory.
0

#8
eforumek  


  • Tytuł Użytkownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • Rejestracja 14 marzec 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Winows
Czyli temperaturki.... i

start->msconfig i tam jest 'uruchamianie' czy jakąś tak, usuń to co nie potrzebne

no dobra ale ja nie wiem co do czego to nawet służy :P mogę wkleić listę np.
0

#9
lukash  


  • Tytuł Użytkownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 17
  • Rejestracja 21 maj 2010
  • GG:32803284
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Windows 7, Ubuntu
Wklej listę lub screena.
Przyznać się, upaść, błędy są źródłem pokory.
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych