Komputeromaniak.net - Forum Komputerowo-Webmasterskie: Podczas wchodzenia do folderów / otwierania programu NERO wyskakuje błąd i program się zamyka - Komputeromaniak.net - Forum Komputerowo-Webmasterskie

Skocz do zawartości




Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Podczas wchodzenia do folderów / otwierania programu NERO wyskakuje błąd i program się zamyka

#1
Mr.Josek  


  • Tytuł Współzałożyciel forum
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1578
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warsaw City
  • OS:Windows 7 Ultimate 64-bit
Cześć, od jakiś 6 miesięcy, gdy próbuję wejść do folderów wyskakuje błąd, że nastąpił błąd z aplikacją explorer.exe i musiała być zamknięta. Wtedy muszę kliknać zamknij i za pomocą menedżera zadań Windows zamknąć folder, który ma status `Brak Odpowiedzi`. Wtedy zamyka się explorer.exe i po chwili sam włącza.
Wczoraj chciałem nagrać pliki na płytkę i ten sam błąd wyskoczył do procesu nero.exe.

Screeny:
Explorer.exe 1st
Explorer.exe 2nd
Explorer.exe 3rd
Nero.exe

System to XP, nie Vista - to tylko theme..

Z góry dzięki ;]
NaSzEj LeGiI nIe PoKoNa NaWeT sŁyNnA BaRcElOnA
Dołączona grafikaLEGIADołączona grafikaWARSZAWADołączona grafika

Dołączona grafika
0

#2
Badek  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1436
  • Rejestracja 24 październik 2008
  • Płeć:Mężczyzna
Przeskanuj dysk jakimś w miarę dobrym antywirusem, bo mi to wygląda na uszkodzone pliki.
Potrzebujesz strony internetowej? Zakodowania HTML+CSS? Projektu graficznego? Modyfikacji strony? Nie szukaj dalej i sprawdź moje portfolio: badek.org
0

#3
TRACKER  


  • Tytuł Persona non grata ;)
  • Grupa Właściciel forum
  • Postów 3262
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • JID:tracker20@jabber.org
  • GG:7535236
  • Skype:tracker088
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Polska, SKL
  • OS:Windows 10 (x64)
Spróbuj zgrać pliki czymś innym, a nie Nero... Ashampoo Burning Room na przykład...
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#4
Badek  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1436
  • Rejestracja 24 październik 2008
  • Płeć:Mężczyzna
Ja bym uratował ważne pliki i formata strzelił. Najlepsze rozwiązanie.
Potrzebujesz strony internetowej? Zakodowania HTML+CSS? Projektu graficznego? Modyfikacji strony? Nie szukaj dalej i sprawdź moje portfolio: badek.org
0

#5
Mr.Josek  


  • Tytuł Współzałożyciel forum
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1578
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warsaw City
  • OS:Windows 7 Ultimate 64-bit
Gościu na forum idg polecił mi przywrócić ntdll.dll konsolą odzyskiwania systemu windows, tylko rzecz w tym, że podczas rozruchu mam do wyboru XP i konsolę odzyskiwania, a wtedy nie działa mi klawiatura. :/ Jak mogę to zrobić?
NaSzEj LeGiI nIe PoKoNa NaWeT sŁyNnA BaRcElOnA
Dołączona grafikaLEGIADołączona grafikaWARSZAWADołączona grafika

Dołączona grafika
0

#6
Badek  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1436
  • Rejestracja 24 październik 2008
  • Płeć:Mężczyzna
Zapewne masz klawiaturę na USB. Wejdź do BIOS'u i poszukaj opcji w stylu "USB Keyboard Support". Jak nie będziesz mógł znaleźć, to podaj nazwę BIOS'u, dam Ci wtedy lokalizacje.
Potrzebujesz strony internetowej? Zakodowania HTML+CSS? Projektu graficznego? Modyfikacji strony? Nie szukaj dalej i sprawdź moje portfolio: badek.org
0

#7
Mr.Josek  


  • Tytuł Współzałożyciel forum
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1578
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warsaw City
  • OS:Windows 7 Ultimate 64-bit
Udało się z klawiaturą. :D Ustawilem na enabled i działa. :D Dzięki Badek. Teraz spróbuję z tą konsolą.

------

Podczas wchodzenia do tej konsoli i wpisania odpowiedniej komendy wyskoczył mi brak dostępu -> Klik!

Nie wpisałem tam hasła admina, bo żadnego nie ustawiałem od nowości. Czy jest jakieś standardowe?
NaSzEj LeGiI nIe PoKoNa NaWeT sŁyNnA BaRcElOnA
Dołączona grafikaLEGIADołączona grafikaWARSZAWADołączona grafika

Dołączona grafika
0

#8
Badek  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1436
  • Rejestracja 24 październik 2008
  • Płeć:Mężczyzna
Płyta nie jest porysowana/napęd zużyty/inna wersja Windowsa? Wyczyść ją i spróbuj znowu.
Jaka to komenda?

PS: Masz tylko jedną partycje? A napęd oznaczony literą "D"?
Potrzebujesz strony internetowej? Zakodowania HTML+CSS? Projektu graficznego? Modyfikacji strony? Nie szukaj dalej i sprawdź moje portfolio: badek.org
0

#9
batwing  


  • Tytuł Mastah
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1573
  • Rejestracja 18 lipiec 2008
  • JID:batwing@jabberpl.org
  • GG:11168579
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łódź
  • OS:Ubuntu + KDE 4.2 / XP pro
Podczas instalowania wintendo podajesz hasło admina, które używane jest tylko właśnie do odzyskiwania z konsoli i chyba podczas pomocy zdalnej.
Jak wymyślę coś fajnego, to tu wstawię, a tymczasem TF2.
0

#10
TRACKER  


  • Tytuł Persona non grata ;)
  • Grupa Właściciel forum
  • Postów 3262
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • JID:tracker20@jabber.org
  • GG:7535236
  • Skype:tracker088
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Polska, SKL
  • OS:Windows 10 (x64)
Nic nie wpisuj jeśli chodzi o hasło, daj "enter" a później działaj z "repair" ;)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#11
Evil  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Webmasterzy
  • Postów 573
  • Rejestracja 03 marzec 2009
  • GG:8685472
  • Płeć:Mężczyzna
  • OS:Win7 && Ubuntu 10.04
zrob tak jak mowil Tracker lub wpisz jako haslo admin ;)

Nie pomagam na gg||email -> Tylko komputeromaniak.net
Dołączona grafika
0

#12
Mr.Josek  


  • Tytuł Współzałożyciel forum
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1578
  • Rejestracja 26 czerwiec 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warsaw City
  • OS:Windows 7 Ultimate 64-bit
Dobra, użyłem tej konsoli, ale nie podziałało. ;/

Wiecie może jaki może być inny powód tych błędów?
NaSzEj LeGiI nIe PoKoNa NaWeT sŁyNnA BaRcElOnA
Dołączona grafikaLEGIADołączona grafikaWARSZAWADołączona grafika

Dołączona grafika
0

#13
Badek  


  • Tytuł Stały użytkownik
  • Grupa Przyjaciele forum
  • Postów 1436
  • Rejestracja 24 październik 2008
  • Płeć:Mężczyzna
Skanowałeś dysk?

Cytat

gdy próbuję wejść do folderów

Rozumiem, że do folderów np. na pulpicie? Do żadnego wejść nie możesz?

Z innymi programami/grami nie ma problemu?

Ja bym spróbował zgrać od kogoś znajomego explorer.exe i nadpisać obecny.
Potrzebujesz strony internetowej? Zakodowania HTML+CSS? Projektu graficznego? Modyfikacji strony? Nie szukaj dalej i sprawdź moje portfolio: badek.org
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych